Ragu čorbica

Puno povrća i malo mesa (opciono) predstavljaju savršen obrok, čak i sasvim dovoljan tokom veoma toplih dana. Ovo je jedna od onih čorbica za koju detetu slobodno možete reći: “Pojedi samo čorbu i ne moraš ništa više”. Još ako je lepo servirate, verujte da će tražiti i dodatak 🙂

Mnogi kada prave ragu čorbu, uglavnom prvo na luku dinstaju meso i luk, a zatim sve naliju i onda dodaju preostalo povrće i na kraju brašno, da bi se čorba zgusnula. Moja metoda je malo drugačija. Ja kuvam meso i krompir, zatim krompir blendiram, pa dodajtem ostalo povrće i začine pri kraju. Veoma je jednostavno, a jako ukusno i hranljivo!

Još ako dodate i leblebiju, nutritivna vrednost obroka biće veoma visoka.

POTREBNO:

  • 1 pileći ili ćureći batak i karabatak (ovo je opciono, može i bez mesa)
  • 1/4 crnog luka
  • 2 manja krompira ili 1 veći
  • 1/2 šolje graška
  • 1-2 šargarepe
  • 1/2 šolje kuvane leblebije (opciono)
  • 1/3 šolje kukuruza
  • šaka baby spanaća ili blitve (opciono)
  • so i biber po ukusu
  • pavlaka za serviranje

PRIPREMA:

U šerpu stavite meso, oljušten krompir, šargarepu i luk. Kuvajte oko 30-45 min.

Izvadite meso i šargarepu, a preostalu vodicu i krompir ispasirajte štapnim mikserom, da dobijete kremastu masu. Šargarepu i meso iseckajte, pa vratite u čorbu, dodajte kukuruz i grašak i kuvajte još 20-ak min ili duže (ako je grašku treba više vremena).

Pred kraj dodajte so i biber i na 5 min do kraja ubacite i spanać ili zelje i kuvanu leblebiju.

Pri serviranju u tanjir stavite i kašiku pavlake.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*