Sirovi cheesecake

Sirovi cheesecake

Sirova torta sa sirom je nešto što ćete obožavati, ukoliko ste ljubitelj zdravih verzija slatkiša. Možete je praviti sa čokoladnim prelivom ili bez, a po želji za dekoraciju ili kao sastav osnovne kore, možete staviti i nekos suvo voće po izboru. Začini kao što su cimet, kardamon, karanfilić…, joj mogu dati dodatnu jedinstevnost i bogatiji ukus.

Verzija sa slike predstavlja osnovu. Ukuse možete menjati tako što ćete dodavati različite začine, ali i rendanu koru limuna ili pomoranže, koji će opet slatkišu dati neku novu draž.

Javite koja verzija vam se najviše dopada.

Kao ljubitelj agave, za ovaj tip slatkiša, ja sam za beli sloj koristila agava sirup, vi možete i med ili javorov sirup.

Da bi vam beli sloj bio što kremastiji, potrebno je da indisjki orah potopite u vodu preko noći. Ukoliko nemate toliko vremena, ostavite ga da odstoji u vodi bar 2 sata.

POTREBNO:

KORA:

  • 25 svežih urmi
  • 1.5 šolja pečenih lešnika (mogu i bademi ili orasi) 
  • 5-6 kašika otopljenog kokosovog ulja

FIL:

  • 2 šolje indisjkog oraha (koji je bio potopljen u vodi bar 2 sata)
  • 2-3 pune kašike nekog kremastog sira (ja koristim Ela sir)
  • 5-6 kašika otopljenog kokosovog ulja
  • 5-6 kašika agava sirupa

PRIPREMA:

U seckalicu stavite lešnik i usitnite. Dodajte očišćene urme i kokosovo ulje, pa mutite dok se sve ne ujednači. Stavite u kalup, lepo rastanjite i stavite u frižider.

Indijski orah isperite i ocedite od vode. Stavite ga u seckalicu i mutite dok smesa ne postane kremasta. Dodajte ostale sastojke i nastavite još malo sa mućenjem dok se ne ujednači.

Beli sloj stavite preko kore i vratite sve u frižider.

Tortu ukrasite listićima badema ili glazurom od čokolade, koju možete napraviti od kakaoa, kokosvog ulja, agave i kakao putera.

PRIJATNO!

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*