Sirovi kolač sa kikirikijem

Dok Čip ne pozove Dejla da smažu ove kolače pune orašastih plodova, žurim da vam napišem recept, za koji ste me puno pitali. Osnova je kikiriki, tako da je ukus intenzivan, a ostali sastojci ublažavaju jačinu kikirikija i prave potreban balans da sve bude baš kako treba.

 Ne morate stavljati sve identično, izaberite vašu kombinaciju orašastih plodova i uživajte u preukusnom zdravom slatkišu:

POTREBNO:

  • 1.5 šolja mix-a badema, indijskog oraha, neslanog kikirikija
  • 20 urmi
  • 1 + 2 kašike kikiriki putera
  • 10 gr kakao putera
  • 10 gr agave
  • 10 gr kakaa
  • 10 gr kokosovog ulja

PRIPREMA:

Usitniti orašaste plodove i kikiriki u seckalici. Dodati urme i kikiriki puter, pa mutiti da se ujednači. Staviti smesu u kalup i formirati koru.

Premazati koru sa 2 kašike kikiriki putera.

U šerpici otopiti kokosovo ulje i kakao puter. Skinuti sa vatre, pa dodati agavu i kakao. Preliti preko kolača.

Držati u frižideru minimun 2-3 sata pre sečenja i služenja.

Čekam utiske!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*