Super užina: kaša od bundeve i indijskog oraha

Kremasto, slatko i zdravo! Indijski orah potopite u vodu noć pre pripreme, bundevu skuvajte / ispecite, dodajte kokosovo ulje i urme i super užina je spremna!

Umesto urmi, možete staviti med ili neki drugi zaslađivač po želji, a u kašu možete staviti i sušeno voće ili još neke orašaste plodove.

POTREBNO:

  • 3/4 šolje sirovog indijskog oraha (potopite u vodu noć pre pripreme)
  • 200 – 300 gr bundeve
  • 2-3 kašike kokosovog ulja – otopljenog
  • 5-6 sveži urmi

PRIPREMA:

Očistite bundevu i ispecite je u rerni ili je dinstajte na šporetu sa malo vode, dok ne omekša.

Indijski orah ocedite od vode u kojoj je stajao, pa stavite u blender ili seckalicu i mutite dok ne dobijete kremastu masu. Dodajte otopljeno kokosovo ulje, očišćene urme i skuvanu / pečenu bundevu. Sve mutite dok se masa ne ujednači.

Podjednako je ukusno i kada se jede toplo i kada je hladno.

IDEJA PLUS: u ovu smesu možete dodati i 3-4 kašike kokosovog mleka, sve izmešajte, pa zaledite i dobićete ukusan sladoled.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*