Topla čokolada

Topla čokolada

Promrzli stižete kući i nije vam ni do čega. Ništa vam se ne jede, želite samo da ćutite i nekako se zagrejete. Rešenje leži u super-brzo-pripremajućoj toploj čokoladi! Nestaće iz šolje, pre nego što prestane da se puši, a telo ćete za čas zagrejati i napuniti energijom!

Ja sam se toliko smrzla dok sam fotkala ovu toplu čokoladu, da je u roku od 5 sekundi nestala iz teglice čim sam ušla u kuću! Doduše, nisam je ja popila, grrr…

Sneg loš za grudve, pa sam se baš namučila da ipak napravim kakve – takve 🙂 Naravno, u dvorište sam izletela bez jakne i rukavivca, na -15! “Kapica” sa teglice je odletela u sneg bar 25 puta, ali fotku imam, to je ono što je najvažnije 🙂

Čim sam ušla u kuću, sela sam da popijem čokoladu na miru, ali ne ide ni to baš tako lako. Mlađa, od dve ćerke koje su spavale tokom pripreme i fotkanja, se odmah probudila, tako da sam sa sve čokoladom uletela u sobu, nju zgrabila da ćuti i ne probudi stariju. Vratile smo se u dnevnu sobu i naravno, moju, sada već mlaku čokoladu, je zgrabilo to malo čudo i naiskap je popila 🙂 Naravno, kao i svaka mama, samo sam slegla ramenima i pomislila: “pa dobro, to verovatno znači da je zaista dobra” 🙂

PS Ja sam koristila pravo kokosovo mleko iz konzerve, čokolada je mnogo ukusnija i tekstura je gušća. Možete kombinovati i sa nekim drugim mlekom po želji.

Evo recepta!

POTREBNO:

  • 1 konzerva kokosovog mleka
  • 1 puna kašika meda
  • 1/2 kašičice rogača (opciono)
  • 1 puna kašika kakaoa ili 2 rebra crne čokolade sa minimum 70% kakaoa

PRIPREMA:

Mleko stavite u šerpicu da se polako rastopi. Kada se zagreje, dodajte i ostale sastojke i kuvajte do vrenja uz stalno mešanje. Sipajte u neku lepu šolju ili teglicu i uživajte!

PRIJATNO!!!

Comments are closed.