Vegetarijanski burgeri

Sjajni su kao deo sendviča za doručak, još bolji kao prilog u okviru ručka i savršeni kao glavno jelo, uz neku dobru i bogatu salatu! Birajte kako ćete ih konzumirati, jedino što treba ispoštovati jeste da budu topli pri serviranju i onda pripazite da ne pojedete i prste 🙂

Ja sam za ovu verziju koristila karfiol, šargarepu, crveni i beli luk. Možete u celu priču “umešati” i brokoli, praziluk ili crni luk…

Super su da ih kombinujete samo uz kečap ili neki dr sos po želji!

POTREBNO:

  • 1/2 glavice manjeg karfiola
  • 3 manje šargarepe
  • 1/2 crvenog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2-3 kašike prezli + dodatno za paniranje
  • 1 jaje
  • so, biber, peršun, po želji i ukusu

PRIPREMA:

U seckalici usitniti sveži karfiol, što sitnije. Šargarepu izrendati (može i ona u seckalicu, ali je malo tvrda, pa da ne pokvari nešto :)), luk iseći što sitnije. Izmešajte sve sastojke: karfiol, šargarepu, crni i beli luk, dodajte jaje i prezle. Možda vam se učiniti da masa nije kompaktna, ali kada rukama budete formirali pljeskavice, videćete da je sve u redu.

Na teflon tiganju zagrejati malo ulja.

Rukama pravite burgere, uvaljajte ih u prezle, pa ih pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.

Služite toplo.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*