Zdrav krem od leblebije za 3 min

Nije vam potrebno više od 3 min da napravite zdrav namaz, pravi domaći krem, zdrav, sladak i jako ukusan, a bez trunke šećera. Obogatite sve voćem i uživajte kreirajući vesele zalogaje sa vašim mališanima.

Ovih dana su aktuelne borovnice i maline, naravno uz lubenice, kajsije, breskve i dinje. Izaberite omiljenu kombinaciju i servirajte voće uz krem od leblebija koji ćete napraviti jako brzo.

POTREBNO:

  • 1 šolja pečene leblebije
  • 10-15 pečenih lešnika
  • 4-5 kašika kokosovog ulja – otopljenog
  • 3-4 kašike agava sirupa
  • 1/3 štapića vanile
  • 1/4 šolje vode
  • 1 kašika kakaoa

ZA DEKORACIJU: borovnice, maline, banane i badem

PRIPREMA:

Leblebiju i lešnike stavite u procesor (seckalicu) pa mutite dok se masa potpuno ne usitnii i ne počne da se lepi po zidovima. Dodajte sve sem vode i kakaoa i nastavite sa mućenjem. Postepeno dodajte vodu, dok ne dobijete željenu gustinu. Na kraju smesu podelite u dva dela, pa u jedan dodajte kakao ili crnu čokoladu.

PRIJATNO!

2 Comments

  1. Koliko dugo se pece leblebija i na koliko stepeni? Da li da je potapam prethodno? Imam sirovu a bas bih isprobala ovaj recept… fenomenalni ste… kako rastemo tako isprobavamo kombinacije i bas vas volimo…. pozdravcic 🤗

    • Ja sam kupila pecene, ali ako imate sirove, onda ih potopite u vodu preko noci, pa sutrdan kuvajte 60-90 min. Ja ih onda ne bih pekla, nego tako skuvane izblendirala sa dodacima. A, ukoliko hocete da ih pecete, onda ih krace kuvajte, pa ih pecite jos 20-30 min na 180-200 stepeni.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*