Često dobijam pitanja za bezglutenske varijante hleba i kolača. Moja omiljena preporuka je da sami napravite npr brašno od ovsenih pahuljica i badema i da to bude osnova za neki lep keks, kao što je ovaj. Dodatke birajte po želji i uživajte!
U ovaj keks bi trebalo da ide jedno jaje, ali ja sam to pri pripremi zaboravila. Keks je ispao odlično i bez jaja, tako da sam zapravo dobila vegan varijantu slatkiša i od sada ću ga uvek praviti tako 🙂
POTREBNO:
- 50 gr sirovog badema
- 50 gr sušene brusnice
- 100 gr ovsenih pahuljica
- 1/2 praška za pecivo
- 4-5 kašika kokosovog ulja
- 5-6 kašika agava sirupa
- 50 – 70 ml bademovpog mleka (ili nekog dr po izboru)
- 1/2 kašičice cimeta
PRIPREMA:
Uključite rernu na 170 stepeni.
U seckalicu stavite badem, ovsene pahuljice i brusnicu i mutite dok se masa ne usitni, da dobijete teksturu krupnog brašna. Dodajte prašak za pecivo i ostale sastojke. Nastavite sa mućenjem da se masa lepo ujednači.
Kašikom vadite kolačiće na papir za pečenje.
Pecite 10-12 min.
Ohladite pre služenja.
PRIJATNO!