Badem, brusnica i ovsene pahuljice = zdrav keks

Često dobijam pitanja za bezglutenske varijante hleba i kolača. Moja omiljena preporuka je da sami napravite npr brašno od ovsenih pahuljica i badema i da to bude osnova za neki lep keks, kao što je ovaj. Dodatke birajte po želji i uživajte!

U ovaj keks bi trebalo da ide jedno jaje, ali ja sam to pri pripremi zaboravila. Keks je ispao odlično i bez jaja, tako da sam zapravo dobila vegan varijantu slatkiša i od sada ću ga uvek praviti tako 🙂

POTREBNO:

  • 50 gr sirovog badema 
  • 50 gr sušene brusnice
  • 100 gr ovsenih pahuljica
  • 1/2 praška za pecivo
  • 4-5 kašika kokosovog ulja
  • 5-6 kašika agava sirupa
  • 50 – 70 ml bademovpog mleka (ili nekog dr po izboru)
  • 1/2 kašičice cimeta

PRIPREMA:

Uključite rernu na 170 stepeni.

U seckalicu stavite badem, ovsene pahuljice i brusnicu i mutite dok se masa ne usitni, da dobijete teksturu krupnog brašna. Dodajte prašak za pecivo i ostale sastojke. Nastavite sa mućenjem da se masa lepo ujednači.

Kašikom vadite kolačiće na papir za pečenje.

Pecite 10-12 min.

Ohladite pre služenja.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*