Banana, kikiriki puter, badem, ovsene pahulice, kokosovo ulje, kokos i med. Sjajan sklop ukusnih namirnica za kolačiće koji su mekani, slatki i zdravi! Mogu da stoje po nekoliko dana, ne gubeći na svežini i ukusu. Prave se brzo i lako! Vreme pečenja oko 15 min.
POTREBNO:
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 2 banane – što zrelije
- 2 kašike putera od kikirikija
- 4 kašike meda
- 2 kašike kokosa
- 1 šaka seckanog ili mlevenog badema (ili nekih drugih orašastih plodova)
- 2 kašike kokosovog ulja – otopljenog
- prstohvat soli
PRIPREMA:
Uključitet rernu na 180 stepeni.
Banane izgnječite, pa dodajte kokosovo ulje, med i puter od kikirikija. U posebnoj činiji izmešajte sve suve sastojke, pa dodajte smesi sa bananama. Sve lepo izmešajte. Rukama oblikujte kolačiće i ređajte u pleh na papir za pečenje. Pecite 12-15 min, pa izvadite na rešetku da se lepo ohlade. Čuvajte u papirnoj kesi ili limenoj kutiji obloženoj papirom.
PRIJATNO!