Batat čorba

Ovih dana je sve u znaku zeke, pa i ova čorbica! Možete je napraviti da bude posna i uživati u sjanom slatkastom ukusu! Uz babat sam kombinovala tikvicu i pirinčano mleko! Vreme pripreme je 30 min!

Batat je sjana namirnica koja daje organizmu energiju, ali ne utiče na gojaznost! Sadrži puno vlakana, važnih za regulisanje probave, a odličan je i antioksidans. Jača imuni sistem i povoljno utiče na rad mozga.

POTREBNO:

  • 1 veći batat
  • 1 tikvica srednje veličine (najbolje organska, kako ne biste ljuštili koru i eliminisali važne vitamine)
  • 1 šolja pirinčanog mleka (ili nekog dr po želji)
  • so, biber, beršun i dr začini po želji

PRIPREMA:

Krompir oljuštiti i iseći na manje komade, a tikvicu oprati i iseckati. Sve preliti vodom i kuvati 20-25 min. Kuvano povrće ispasirati, dodati mleko i začine i putsiti da baci još jedan ključ.

Po želji, pri serviranju možete dodati i pavlaku.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*