Posna torta / kolač sa avokadom

Kada se posti, mnogi po ceo dan imaju znak pitanja u glavi. Šta jesti? Šta piti? Kako ću kafu bez mleka i slično? Posnih slitkiša je, bar na ovom gblogu, bezbroj, što se ručka tiče napravite paradajz čorbicu i uz to vegetarijanske pljeskavice ili npr ribu, a što se mleka za kafu tiče, na raspolaganju su vam i pirinčano i bademovo i kokosovo! Možda vam kafa tako bude još lepša!

Ovo je još jedan slatkiš u nizu za koji vam treba samo dobra seckalica (pored sastojaka za same kolače). Umesto avokada, možete koristiti i neko dr voće.

POTREBNO:

  • KORA
  • 1 šaka sirovog badema 
  • 1 šaka kokosa
  • 3 kašike kokosovog ulja – otopljenog
  • 20-25 sveži urmi
  • KREM
  • 1.5 šolja indisjkog sirovog oraha (potopljenih u vodi min 4h)
  • 5 kašika agava sirupa
  • 5 kašika kakao putera (može i kokosovo ulje) – otopljenog
  • AVOKADO SLOJ
  • 1 zreo avokado
  • 3 kašike agava sirupa
  • 3 kašike kakao putera (može i kokosovo ulje) – otopljenog

PRIPREMA:

KORA: Staviti sve sastojke u blender (seckalicu i mutiti dok se masa ne ujednači). U kalup staviti papir za pečenje, pa rastanjiti koru.

KREM: Sve sastojke izblendirati, pa razliti preko kore.

AVOKADO SLOJ: Avokado odvojiti od koštice i izvaditi iz ljuske, pa staviti u blender (seckalicu) zajedno sa ostalim sastojcima i mutiti dok ne dobijete gladak krem. Razliti preko belog krem sloja i staviti u frižider da se malo stegne.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*