Brauni sa speltom, lešnikom i urmama

Ovde nema šećera, a kolač je super sladak, sočan i ukusan. Ovo je još jedan od kolača koje bez griže savesti možete jesti i za doručak ili užinu. Savršeno se slažu uz kafu ili čaj! Može se služiti i topao, uz sladoled.

Brašno koristite ono koje volite, a lešnike po želji zamenite nekim drugim orašastim plodovima. U kolač sam stavila 20 urmi i na ovu meru one ne daju preterano sladak ukus. Ukoliko volite baš mnogo slatko, dodajte još 5-6 urmi ili malo agave ili meda.

POTREBNO:

  • 2/3 šolje lešnika
  • 2 jaja 
  • 20 sirovih urmi
  • 2 pune kašike kakaoa
  • 10 kašika kokosovog ulja – otopljenog
  • 2/3 šolje speltinog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 šolja jogurta

PRIPREMA:

Rernu ukjučite na 180 stepeni.

U seckalici usitnite lešnik. Dodajte jaja, urme i kokosovo ulje. Sve mutite, pa dodajte jogurt, kakao, so i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izmšajte kašikom ili obrnite još 2-3 kruga u samoj seckalici.

Smesu sipajte u pleh, u koji ste stavili papir za pečenje.

Pecite oko 25-30 min.

Super je da ga poslužite vrućeg uz sladoled ili ga prohladite i služite kao klasičan kolač.

Sjajan je i kada se skroz rashladi u frižideru.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*