Ovde nema šećera, a kolač je super sladak, sočan i ukusan. Ovo je još jedan od kolača koje bez griže savesti možete jesti i za doručak ili užinu. Savršeno se slažu uz kafu ili čaj! Može se služiti i topao, uz sladoled.
Brašno koristite ono koje volite, a lešnike po želji zamenite nekim drugim orašastim plodovima. U kolač sam stavila 20 urmi i na ovu meru one ne daju preterano sladak ukus. Ukoliko volite baš mnogo slatko, dodajte još 5-6 urmi ili malo agave ili meda.
POTREBNO:
- 2/3 šolje lešnika
- 2 jaja
- 20 sirovih urmi
- 2 pune kašike kakaoa
- 10 kašika kokosovog ulja – otopljenog
- 2/3 šolje speltinog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 šolja jogurta
PRIPREMA:
Rernu ukjučite na 180 stepeni.
U seckalici usitnite lešnik. Dodajte jaja, urme i kokosovo ulje. Sve mutite, pa dodajte jogurt, kakao, so i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izmšajte kašikom ili obrnite još 2-3 kruga u samoj seckalici.
Smesu sipajte u pleh, u koji ste stavili papir za pečenje.
Pecite oko 25-30 min.
Super je da ga poslužite vrućeg uz sladoled ili ga prohladite i služite kao klasičan kolač.
Sjajan je i kada se skroz rashladi u frižideru.
PRIJATNO!