Brownie bez brašna i šećera

Postoje i takvi slatkiši, bez šećera i bez brašna, a opet slatki i jako ukusni. Kolač je jako jednostavan za pravljenje, a kao i sve što pripremam, dozvoljava modifikacije u smeru koji sami odredite i volite. Ja sam ovde koristila urme kao osnovu, dodala malo badema i kokosovog ulja, a vi možete kombinovati i neke druge stvari.

Umesto badema, možete staviti lešnike ili orahe, a dodatak mogu biti i brusnice, suvo grožđe i sl.

POTREBNO:

  • 20 urmi (svežih, ne kandiranih) 
  • 30 ml kokosovog ulja – otopljenog
  • 2 jaja
  • 1/3 šolje badema
  • 1/3 štapića vanile (ili ekstrat) – opciono
  • prstohvat soli
  • 30 gr kakaoa
  • 1/3 kašičice cimeta

PRIPREMA:

Rernu uključite na 180 stepeni.

U seckalici usitnite badem, pa dodajte sve ostale sastojke i mutite dok se sve ne ujednači.

U kalup (ovo je za manji kalup, npr 20×30 cm) stavite papir za pečenje, pa razlijte smesu.

Pecite 20 min.

Izvadite na rešetku da se prohladi. Odlični su i hladni (možete ih čuvati u frižideru).

PRIJATNO!

 

2 Comments

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*