Postoje i takvi slatkiši, bez šećera i bez brašna, a opet slatki i jako ukusni. Kolač je jako jednostavan za pravljenje, a kao i sve što pripremam, dozvoljava modifikacije u smeru koji sami odredite i volite. Ja sam ovde koristila urme kao osnovu, dodala malo badema i kokosovog ulja, a vi možete kombinovati i neke druge stvari.
Umesto badema, možete staviti lešnike ili orahe, a dodatak mogu biti i brusnice, suvo grožđe i sl.
POTREBNO:
- 20 urmi (svežih, ne kandiranih)
- 30 ml kokosovog ulja – otopljenog
- 2 jaja
- 1/3 šolje badema
- 1/3 štapića vanile (ili ekstrat) – opciono
- prstohvat soli
- 30 gr kakaoa
- 1/3 kašičice cimeta
PRIPREMA:
Rernu uključite na 180 stepeni.
U seckalici usitnite badem, pa dodajte sve ostale sastojke i mutite dok se sve ne ujednači.
U kalup (ovo je za manji kalup, npr 20×30 cm) stavite papir za pečenje, pa razlijte smesu.
Pecite 20 min.
Izvadite na rešetku da se prohladi. Odlični su i hladni (možete ih čuvati u frižideru).
PRIJATNO!
2 Comments