Bundeva kao užina

Slatke porcije u teglicama su apsolutni hit već neko vreme. Budite i vi “in”, servirajte jako ukusnu poslaticu u teglici i prilagodite je dečijem ukusu i želji. Ni ovaj slaškiš ne sadrži šećer, svi sastojci su jako zdravi i super ukusni! Staro pravilo važi i ovde, možete kombinovati i neke druge slične proizvode koje volite više, od ovih koje sam ja koristila.

Za ovaj recept bundevu možete ispeći u rerni, a možete je i skuvati i na pari.

POTREBNO – za 4 porcije:

  • oko 300 – 400 gr bundeve – iz rerne ili pripremljene na pari (bundevu termički obradite, tako da posrane mekana i kremasta – oko 30 min je potrebno, u oba slučaja) 
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1/2 šolje semenki suncokreta
  • 5-6 kašika agava sirupa (može i med)
  • 2-3 kašike kokosovog ulja – otpljenog
  • 1/2 kašičice cimeta – opciono

PRIPREMA:

Skuvanu (pečenu) bundevu prohladite, pa izgnječite viljuškom i dodajte joj 2-3 kašike agave i malo cimeta.

U seckalicu stavite suncokret i ovsene pahuljice i sve usitnite. Dodajte kokosovo ulje, 1/3 smese sa bundevom i agavu i mutite još malo. U teglicu ređejte sloj po sloj. Ukoliko odmah ne pojedete, čuvajte u frižideru.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*