Slatke porcije u teglicama su apsolutni hit već neko vreme. Budite i vi “in”, servirajte jako ukusnu poslaticu u teglici i prilagodite je dečijem ukusu i želji. Ni ovaj slaškiš ne sadrži šećer, svi sastojci su jako zdravi i super ukusni! Staro pravilo važi i ovde, možete kombinovati i neke druge slične proizvode koje volite više, od ovih koje sam ja koristila.
Za ovaj recept bundevu možete ispeći u rerni, a možete je i skuvati i na pari.
POTREBNO – za 4 porcije:
- oko 300 – 400 gr bundeve – iz rerne ili pripremljene na pari (bundevu termički obradite, tako da posrane mekana i kremasta – oko 30 min je potrebno, u oba slučaja)
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1/2 šolje semenki suncokreta
- 5-6 kašika agava sirupa (može i med)
- 2-3 kašike kokosovog ulja – otpljenog
- 1/2 kašičice cimeta – opciono
PRIPREMA:
Skuvanu (pečenu) bundevu prohladite, pa izgnječite viljuškom i dodajte joj 2-3 kašike agave i malo cimeta.
U seckalicu stavite suncokret i ovsene pahuljice i sve usitnite. Dodajte kokosovo ulje, 1/3 smese sa bundevom i agavu i mutite još malo. U teglicu ređejte sloj po sloj. Ukoliko odmah ne pojedete, čuvajte u frižideru.
PRIJATNO!