Kolač sa bundevom

Mekan, zdrav, neverovatno lepog mirisa, pravi jesenji! Osnova je bundeva, ovsene pahuljice, badem i suncokret. Sve je začinjeno sa malo kokosovog ulja, rogačem, cimetom, medom i kokosovim brašnom. Po želji možete ubaciti još neko suvo voće ili npr vanilu, muskatni orah…

Opcija, odn zamena za med, mogu biti i urme ili javorov ili agava sirup. Umesto suncokreta i badema, možete staviti i neke druge orašaste plodove.

POTREBNO:

  • 2.5 šolje sveže rendane bundeve 
  • 100 gr ovsenih pahuljica
  • 1/4 šolje sirovog badema
  • 1/4 šolje sirovog suncokreta
  • 1/4 šolje kokosovog brašna
  • 1 kašičica rogača
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 5 kašika kokosovog ulja – otopljenog
  • 3 pune kašike meda (može i više ako volite mnogo slatko)

PRIPREMA:

Uključite rernu na 180 stepeni.

U seckalici usitnite suncokret i badem.

U izrendanu bundevu dodajte sve sastojke i lepo izmešajte.

Na pleh stavite papir za pečenje, pa rukama pravite kolačiće i spuštajte ih na papir. Pecite oko 25-30 min. Ako je temperatura previše jaka, posle 10 min, smanjite na 150-160.

Stavite na rešetku da se malo prohlade, pre konzumiranja.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*