Kukuruzno, raženo, kamut ili speltino brašno. Birajte šta vam prija. Isto važi i za začine koje možete dodavati (beli luk, ruzmarin, kurkuma, paprika, bosiljak, origano…). Ovo je verzija sa speltom, takođe je hrskava i jako ukusna! Oni koji jure nizak glikemijski indeks, neka izbegavaju pripremu sa kukuruznim brašnom.
POTREBNO:
- 70 gr speltinog brašna
- 15 gr susama
- 15 gr lanenih semenki
- 30 gr suncokreta
- 20 ml maslinovog ulja
- 125 gr provrele vode
PRIPREMA:
Rernu uključite na 175 stepeni.
Pomešajte semenke i brašno, pa dodajte ostale sastojke. Smesu stavite na papir za pečenje, pa preko stavite još jedan papir i rukama rastanjite što više možete. Trebalo bi da smesa lepo pokrije čitav pleh (pleh od rerne).
Skinite gornji papir, poslolite po želji i pecite oko 20 min.
Ostavite da se ohladi, pa izlomite čips na nepravilne oblike.
Služite uz sveže povrće ili neki lep namaz.
PRIJATNO!