Sladak čips

Ovo je varijacija čuvenog domaćeg čipsa, koji se pokazao kao jedan od najpopularnijih recepata na blogu. U odnosu na originalni recept, ovde su male izmene, kako bi se dobila slatka verzija i rezultat je, verujte, odličan!

POTREBNO:

  • 15 gr susama
  • 15 gr lanenih semenki 
  • 30 gr sirovog suncokreta
  • 70 gr kukuruznog brašna (može i spelta ili raženo)
  • 125 gr provrele vode
  • 20 gr kokosovog ulja – otopljenog
  • 4-5 kašika agava sirupa
  • 1/2 šake brusnice ili nekog dr suvog voća

PRIPREMA:

Uključite rernu na 170 stepeni.

Pomešajte semenke i brašno. Dodajte kokosovo ulje, vodu, agavu i brusnicu i sve lepo izmešajte. Na pleh stavite papir za pečenje, pa izručite smesu. Uzmite još jedan papir i stavite preko, pa rukama rastanjite testo što više (na debljinu od 1-2 mm). Smesa je dovoljna da se lepo razvuče na pleh od rerne.

Skinite gornji papir, pa pecite čips u rerni oko 15-20 min. Izvadite da se ohladi i  izlomite pre služenja.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*