Čokoladne kuglice na zdrav način

Crunchy kuglice, slatke i ukusne, sa medom i crnom čokoladom! Zabavan i ukusan slatkiš koji se pravi za 5 minuta! Možete ih praviti od domaće granole koju ste sami pripremili ili od nekih drugih crunchy sastojaka koje kupite gotove!

Ja sam naravno uvek za domaće varijante, pošto u tom slučaju sigurno znate da nema dodatnih šećera, niti bilo kakvih aditiva. Preporučujem da kombinujete granolu koju OVAKO pripremate, sa crnom čokoladom od minimum 70% kakaoa.

Kada se svi sastojci pomešaju, nisu baš previše zgodni da se oblikuju rukama. Ja koristim silikonske kalupe za bombone i led, pa to punim i kada se lepo ohlade u frižideru, lako se vade iz kalupa. A, možete sve i razliti na papir za pečenje, istanjiti i kasnije lomiti ma manje komade. Mislim da je ova varijanta sa kalupima ipak prikladnija.

Ako više volite ukus čokolade, stavite manje granole, pa će bombone biti “čokoladnije” 🙂

Takođe, pre pripreme, granolu možete i malo usitniti u seckalici. Ja to ne radim, lepši mi je taj ukus koji je više chrunchy ili što bi moja ćerka rekla krckav 🙂

POTREBNO:

  • 1 – 1 1/2 šolje granole
  • 65 gr putera
  • 100 – 150 gr crne čokolade
  • 2 kašike kokosovog ulja (opciono)

PRIPREMA:

U šerpicu staviti puter, čokoladu i kokosovo ulje, pa sve istopiti na laganoj vatri. U otopljenu masu dodati granolu i sve lepo izmešati. Napuniti kalupe i staviti u frižider da se ohladi. Kada se stegnu, izvaditi iz kalupa i služiti!

PRIJATNO!

 

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*