Kada smo vikendom kod kuće, obično planiram da deci pre spavanja dam jedan deo ručka, a posle spavanja drugi. I obično je taj prvi deo neka čorbica. U ovom slučaju u čorbicu sam dodala i proso, kako bi bila što sitija i držala ih da spavaju bar 2 sata 🙂
Dakle, možete praviti i varijantu bez prosa, kako više volite.
POTREBNO:
- 2 bataka (može i belo meso)
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 kašike ulja
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- komad celera
- 3-4 lista zelja
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1 jaje
- suvi začini
- so i biber po ukusu
- 2 kašike prosa
PRIPREMA:
U šerpu staviti ulje i sitno iseckane obe vrste luka. Dodati iseckanu šargarepu i celer. Dinstati povrće 5-10 min, pa dodati iseckano meso 2 bataka. Dodati suve začine i dinstati dok sve ne omekša. Umešati brašno, pa naliti sa 1.5-2l vode i pustiti da provri. Ubaciti oprano i iskidano lišće zelja i 2 kašike prosa, pa sve kuvati još nekih 15 min. Pred kraj ubaciti so i biber po ukusu. Kada isključite ringlu, u čorbu umešajte jedno jaje, predhotno blago razmućeno viljuškom.
Ukoliko pravite verziju bez prosa, onda kuvajte samo 5 min od ubacivanja zelja.
Pri služenju, možete dodati i pavlaku.
PRIJATNO!