“Kralj lavova” je konačno u bisokopima! Bili smo medju prvima u redu, nestrpljivi da ga pogledamo.
Dva sata bez treptanja i očekivanja više nego ispunjena! Deca su na izlazu iz bioskopa pitala da li mogu ponovo da gledaju, a ja sam kod kuće provela dosta vremena guglajući kako je ovo remek delo snimano.
Na osnovu pravih životinja, koje su bili modeli, stotine crtača i animatora je stvaralo svaki lik. Rezultat je zaista nestvaran, a film za svaku preporuku!
Mi ćemo ići na reprizu, sigurno 🙂
Nakon bioskopa, pravili smo fokaču. Ispala je tako dobro, da smo je kao pravi lavovi smazali u dahu!
RECEPT:
Pomešati 450 gr brašna, 1/2 kašičice soli, 1 kesicu suvog kvasca, malo šećera, 250 ml tople vode i 10 kašika maslinovog ulja. Zamesiti testo, staviti ga u kalup, razvući, prekriti providnom folijom i ostaviti 1 sat.
Zagrejati 5 kašika maslinovog ulja, pomešati sa 2 iseckana čena belog luka i 1 kašikom ruzmarina i premazati testo.
Ostaviti još malo da odstoji, pa dodati crne masline, cherry paradajz i morsku so.
Peći 30 min na 200 stepeni.
PRIJATNO!