Domaća fokača

“Kralj lavova” je konačno u bisokopima! Bili smo medju prvima u redu, nestrpljivi da ga pogledamo.

Dva sata bez treptanja i očekivanja više nego ispunjena! Deca su na izlazu iz bioskopa pitala da li mogu ponovo da gledaju, a ja sam kod kuće provela dosta vremena guglajući kako je ovo remek delo snimano.

Na osnovu pravih životinja, koje su bili modeli, stotine crtača i animatora je stvaralo svaki lik. Rezultat je zaista nestvaran, a film za svaku preporuku!

Mi ćemo ići na reprizu, sigurno 🙂

Nakon bioskopa, pravili smo fokaču. Ispala je tako dobro, da smo je kao pravi lavovi smazali u dahu!

RECEPT:

Pomešati 450 gr brašna, 1/2 kašičice soli, 1 kesicu suvog kvasca, malo šećera, 250 ml tople vode i 10 kašika maslinovog ulja. Zamesiti testo, staviti ga u kalup, razvući, prekriti providnom folijom i ostaviti 1 sat.

Zagrejati 5 kašika maslinovog ulja, pomešati sa 2 iseckana čena belog luka i 1 kašikom ruzmarina i premazati testo.

Ostaviti još malo da odstoji, pa dodati crne masline, cherry paradajz i morsku so.

Peći 30 min na 200 stepeni.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*