Volite musli? Napravite domaću verziju, bez šećera, zdravu i jako ukusnu. Sve možete dodatno zasladiti čokoladom koju ćete sami napraviti. I čokolada je zdrava i bez šećera. Za pripremu vam treba 5 min, plus još 20 za pečenje.
POTREBNO:
- 150 gr ovsenih ili ječmenih pahuljica
- 1/2 šake sirovog badema
- 1/2 šake sirovog lešnika
- 1/2 šake sirovog suncokreta
- 1/2 šake sirove golice
- 1/2 šake brusnice
- 2 kašike semenki lana
- 3-4 kašike agava sirupa (može i med)
- 3-4 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike kokosa
- cimet – po ukusu
- za čokoladu: 1.5 kašika kokosovog ulja, 1.5 kašika kakoa, 1.5 kašika agava sirupa
PRIPREMA:
Uključite rernu na 150 – 160 stepeni. Ako vam je rerna slabija, onda na 170.
U seckalicu stavite badem, lešnik, golicu i suncokret i grubo usitnite. Pomešajte ovsene pahuljice i usitnjene plodove. Dodajte otopljeno kokosovo ulje, agavu, brusnicu i lan. Promešajte kašikom, pa stavite na pleh, u kome je papir za pečenje. Pecite oko 20 min, mešajući masu na svakih 5-7 min.
U šerpicu stavite sve za čokoladu i na tihoj vatri polako mešajte da se lepo ujednači.
Kada izvadite granolu iz rerne, prelijte čokoladom, pospite kokosom i cimetom. Ostavite sve da se lepo ohladi. Granoća ćese malo stvrdnuti, ali je ilzomite, stavite u teglu i tako čuvajte.
Granolu možete jesti uz jogurt ili mleko, za doručak, užinu ili večeru. Super se slaže i ako je servirate uz neko sveže voće.
PRIJATNO!