Domaća granola sa čokoladom

Volite musli? Napravite domaću verziju, bez šećera, zdravu i jako ukusnu. Sve možete dodatno zasladiti čokoladom koju ćete sami napraviti. I čokolada je zdrava i bez šećera. Za pripremu vam treba 5 min, plus još 20 za pečenje.

POTREBNO:

  • 150 gr ovsenih ili ječmenih pahuljica
  • 1/2 šake sirovog badema
  • 1/2 šake sirovog lešnika 
  • 1/2 šake sirovog suncokreta
  • 1/2 šake sirove golice
  • 1/2 šake brusnice
  • 2 kašike semenki lana
  • 3-4 kašike agava sirupa (može i med)
  • 3-4 kašike kokosovog ulja
  • 2 kašike kokosa
  • cimet – po ukusu
  • za čokoladu: 1.5 kašika kokosovog ulja, 1.5 kašika kakoa, 1.5 kašika agava sirupa

PRIPREMA:

Uključite rernu na 150 – 160 stepeni. Ako vam je rerna slabija, onda na 170.

U seckalicu stavite badem, lešnik, golicu i suncokret i grubo usitnite. Pomešajte ovsene pahuljice i usitnjene plodove. Dodajte otopljeno kokosovo ulje, agavu, brusnicu i lan. Promešajte kašikom, pa stavite na pleh, u kome je papir za pečenje. Pecite oko 20 min, mešajući masu na svakih 5-7 min.

U šerpicu stavite sve za čokoladu i na tihoj vatri polako mešajte da se lepo ujednači.

Kada izvadite granolu iz rerne, prelijte čokoladom, pospite kokosom i cimetom. Ostavite sve da se lepo ohladi. Granoća ćese malo stvrdnuti, ali je ilzomite, stavite u teglu i tako čuvajte.

Granolu možete jesti uz jogurt ili mleko, za doručak, užinu ili večeru. Super se slaže i ako je servirate uz neko sveže voće.

PRIJATNO!

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*