Domaći sladoled

Kremasti, ukusni, rashlađujući, a po vrh svega zdravi! Ko ne voli sladoled? Mislim da nema takve osobe 🙂 Evo laganog recepta, da u domaćoj varijati napravite nešto brzo i efektno! A, može biti i super dodatak kada servirate neki topao kolač, tek izašao iz rerene 🙂

Uhvatila sam red da uvek imam neko zamrznuto voće u zamrzivaču. To su obično banane, pošto su sjajna podloga za razne šejkove i smoothie. Ali, da bismo obogatili ukus i malo obojili ono što pijemo / jedemo, treba imati u šteku i po koju malinu / borovnicu / jagodu / višnju…

Recept je super lak, a ukus super savršen 🙂

POTREBNO: 

  • 1 – 2 šolje zamtznutog voća (ja sam koristila banane i maline, može npr i ananas)
  • 1/2 – 1 šolja mleka (ja obično stavim kokosovo)
  • 1/2 limete (isceđen sok) ili limuna
  • 5-6 kašika javorovog ili agava sirupa (može i med)

PRIPREMA:

Sve sastojke stavite u blender i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu.

Razlitjte smesu u kalupe ili činiju, stavite u zamrzivač na 1-2h i uživajte u zdravom sladoledu!

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*