Drvo života

Da li ste nekada jeli špagete bez špageta 🙂 Ovo je recept za bolonjeze sos, a uz ovo drvce možete poslužiti testeninu po želji (naš predlog je neku integralnu).

Moja deca ovo jelo često jedu i bez testenine. Jednostavno umaču hleb u sos i to im je sasvim dovoljno.

  • 300 gr junećeg mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 šargarepa
  • 1 paškanat
  • 1 koren peršuna
  • 1 manji komad celera
  • paradajz sos (najbolje domaći dunst)
  • so, biber, list peršuna… (i dr začini po želji)

Za dekoraciju: limun i zelena salata

PRIPREMA:
Izdinstajte na ulju crni i beli luk, šargarepu, celer, paškanat i koren peršuna. Dodajte meso i začine po želji (so, biber, list peršuna…). Kada su meso i povrće skoro gotovi, dodajte paradajz, pa pustite da sve još jednom provri i kuvajte još 10 min. Služiti uz testeninu po želji.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*