Da li ste nekada jeli špagete bez špageta 🙂 Ovo je recept za bolonjeze sos, a uz ovo drvce možete poslužiti testeninu po želji (naš predlog je neku integralnu).
Moja deca ovo jelo često jedu i bez testenine. Jednostavno umaču hleb u sos i to im je sasvim dovoljno.
- 300 gr junećeg mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- 1 šargarepa
- 1 paškanat
- 1 koren peršuna
- 1 manji komad celera
- paradajz sos (najbolje domaći dunst)
- so, biber, list peršuna… (i dr začini po želji)
Za dekoraciju: limun i zelena salata
PRIPREMA:
Izdinstajte na ulju crni i beli luk, šargarepu, celer, paškanat i koren peršuna. Dodajte meso i začine po želji (so, biber, list peršuna…). Kada su meso i povrće skoro gotovi, dodajte paradajz, pa pustite da sve još jednom provri i kuvajte još 10 min. Služiti uz testeninu po želji.
PRIJATNO!