Čokolada i lešnik, sklopljeni u finu i kremastu strukturu, u kojoj će uživati sva čula.
Slatkiš sadrži samo 4 sastojka i još jedan je u nizu posnih recepata.
Za 25-30 kuglica:
240 gr lešnika250 ml gustog kokosovog mleka (samo gusti deo)120 gr crne čokolade – otopljene100 gr agave (može i med)+ 25 – 30 celih lešnika+ malo seckanog lešnika da se kuglice uvaljaju
PRIPREMA:
Prvo usitniti lešnik u seckalici. Dodati otopljenu čokoladu, gusti deo kokosovog mleka i agavu, pa sve zajedno mutiti da se ujednači.
Smesu ostaviti u frižideru 3-4 sata, da se lepo stegne.
Uzimati po 1 kašičicu smese, u sredinu staviti lešnik, oblikovati kuglicu i uvaljati u seckani lešnik.
Ohladiti još malo pre serviranja.
PRIJATNO!