Flamingo sladoled

Moje mlađe dete je opčinjeno flamingom! Želi sve što je svetlo roze boje, od odeće, preko igračaka, pa do hrane 🙂 Rodjendanska torta će takođe biti flamingo, a rodjendanska želja je veliki flamingo za vodu. E, pa sve može, sem te poslednje stvari :)))

Flamingo nam je nekako asocijacija na tople dane, more, leto, sladoled… Da ste samo videli ushićenje kada sam joj servirala ovaj flamingo sladoled! A, sladoled je toliko ukusan, da smo morali nekoliko tura da pravimo za kratko vreme. Nisam se bunila, jer su svi sastojci zdravi, a sladoled nije previše zaledjen, već vas lepo rashladi i osveži.

Moja preporuka za aovaj sladoled je da ga pravite i odmah jedete. Čuvanje u zamrzivaču će ga previše stegnuti i izgubiće se kremasta struktura. Ovako pripremljen je odmah spreman za jelo i biće vam medju omiljenima predstojećeg leta.

Pošto je ideja bila da od sladoleda dobijem flaminga, koristila sam kao dodatak maline. Vi možete bilo koje voće, kakao, vanilu, cimet, orašaste plodove, suvo voće, kikiriki puter…

Od količine koja je navedena kroz recept dobićete dve veće porcije sladoleda.

I još jedna napomena. Ja sladoled mutim u seckalici, ne u blenderu. Blender mi nikada ne ujednači smesu da bude potpuno kompaktna (imam neki osrednji blender, ne neki od onih jakih i ultra skupih). U seckalici se dobija sve kompaktno posle 30 sekundi mućenja.

POTREBNO:

  • 1 banana – isečena na kolutove i zamrznuta 
  • 1 šaka zamrznutih malina
  • 3-4 kašike javorovog sirupa ili agave i 1 puna kašika meda
  • 1 grčki jogurt (200 ml)

PRIPREMA:

Sve sastojke stavite u seckalicu i mutite dok se sve lepo ne ujednači. Odmah je spremno za serviranje.

Po želji, dodajte suvo voće, orašaste plodove, sveže voće i slično!

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*