Ovaj mekani hleb možete davati bebi posle 8-og meseca, ali ga predhodno viljuškom izgnječite, dodajte malo kiselog mleka ili jogurta i napravite kompaktnu mekanu smesu. Ovo može biti super doručak ili večera. Hleb čuvajte u papirnoj kesi 2-3 dana. Ostaće mekan i svež.
Spanać ovde daje dodatnu energetsku vrednost i puniji ukus. Možete ubaciti i zelje ili blitvu.
POTREBNO:
- 1 šaka baby spanaća
- 1 srednji batat
- 1 1/2 šolja speltinog brašna (ili nekog dr koje koristite), dobra opcija je i raženo, a možete staviti i pola – pola
- 1/2 praška za pecivo
- prstohvat soli
- 30 ml maslinovog ulja
- 1/2 šolje tople vode
PRIPREMA:
Batat skuvajte na pari ili obarite, pa izgnječite u pire i ostavite da se ohladi.
Baby spanać operite i spustite u ključalu vodu na 2 min, pa prohladite i dodajte batatu. Sve lepo izmešajte da se ujednači.
Uključite rernu na 180 stepeni.
Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte ohlađen babat sa spanaćem, maslinovo ulje, so i vodu. Sve zimešajte i prespite u kalup, u koji ste stavili papir za pečenje.
Pecite oko 40 min. pečeni hleb izvadite na rešetku da se ohladi.
PRIJATNO!