Hleb sa batatom i spanaćem (8+)

Ovaj mekani hleb možete davati bebi posle 8-og meseca, ali ga predhodno viljuškom izgnječite, dodajte malo kiselog mleka ili jogurta i napravite kompaktnu mekanu smesu. Ovo može biti super doručak ili večera. Hleb čuvajte u papirnoj kesi 2-3 dana. Ostaće mekan i svež.

Spanać ovde daje dodatnu energetsku vrednost i puniji ukus. Možete ubaciti i zelje ili blitvu.

POTREBNO:

  • 1 šaka baby spanaća  
  • 1 srednji batat
  • 1 1/2 šolja speltinog brašna (ili nekog dr koje koristite), dobra opcija je i raženo, a možete staviti i pola – pola
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1/2 šolje tople vode

PRIPREMA:

Batat skuvajte na pari ili obarite, pa izgnječite u pire i ostavite da se ohladi.

Baby spanać operite i spustite u ključalu vodu na 2 min, pa prohladite i dodajte batatu. Sve lepo izmešajte da se ujednači.

Uključite rernu na 180 stepeni.

Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte ohlađen babat sa spanaćem, maslinovo ulje, so i vodu. Sve zimešajte i prespite u kalup, u koji ste stavili papir za pečenje.

Pecite oko 40 min. pečeni hleb izvadite na rešetku da se ohladi.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*