Idealna razmera za palačinke

Koje god palačinke da pravite (ako ne pričamo o američkoj verziji, onoj malo gušćoj), postoji super proporcija koja će vam uvek doneti idealan rezultat. Bilo da birate speltino, kamut ili obično belo brašno, bademovo kokosovo ili obično kravlje mleko, treba se držati mera. Ja sam našla svoju idelanu kombinaciju!

A, da bi deca sve i pojela sa tanjira, od količine palačinki koju ste zamislili da treba da smažu, napravite im npr Olafa i namažite još 2-3 kom pored i verujte da će sve bti pojedeno!

Ja obično koristim speltu ili kamut sa bademovim ili kokosovim mlekom. Vi birajte šta najviše volite!

Razmera jaja – brašno – mleko je 1-1-2, odn 1 jaje, 100 gr brašna, 200 ml mleka. Za četvoročlanu porodicu treba praviti duplu ili troduplu meru!

POTREBNO:

  • 2 jaja
  • 400 ml mleka
  • 200 gr brašna
  • malo ulja (uvek sipam otplilike, npr 4-5 kašika)
  • prstohvat soli

PRIPREMA:

Sve sastojke sjedniniti (ja čak retko koristim i mikser, sve završim varjačom) i peći palačinke!

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*