- 250 g urmi (potopiti da odstoje 15 min u vodi)
- 50 g kakaoa
- 100 g mlevenog badema
- 2 kašike kokosovog ulja
- 100 g mlevenih oraha
- malo ruma
PRIPREMA
U blender staviti urme, kakao, kokosovo ulje i badem, pa napraviti homogenu masu. Staviti u frižider na ½ sata. Pomešati mlevene orahe i rum. Masu od urmi razvući između dva papira za pečenje, pa iseći na kvadratiće. Na sredinu svakog kvadratića staviti po malo smese od oraha i ruma, pa formirati kuglice ili ježiće. Ukrasiti bademima ili uvaljati u kakao.
Kakao se ne preporučuje osobama koje pate od glavobolje, osobama koje su veoma nervozne, kao i onima koji su osetljivi na kofein.
SAVET Kada birate čokoladu, izaberite onu sa što većim procentom kakaoa, pošto je takva čokolada najzdravija.
Da li znate da je kakao danas obavezan u ishrani astronauta, pošto organizmu daje veliku količinu energije?
Zdrava čokolada
- 1 šoljica kakao–putera
- 2 kašike sirovog kakaoa
- 1 kašika rogača
- 2 kašike meda
Puter rastopiti na pari, pa dodati ostale sastojke i mešati dok se ne dobije glatka masa. Sipati u silikonske kalupe i ostaviti u frižideru da se stegne.