Ježić od kakaoa

  • 250 g urmi (potopiti da odstoje 15 min u vodi)
  • 50 g kakaoa
  • 100 g mlevenog badema
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 100 g mlevenih oraha
  • malo ruma

PRIPREMA
U blender staviti urme, kakao, kokosovo ulje i badem, pa napraviti homogenu masu. Staviti u frižider na ½ sata. Pomešati mlevene orahe i rum. Masu od urmi razvući između dva papira za pečenje, pa iseći na kvadratiće. Na sredinu svakog kvadratića staviti po malo smese od oraha i ruma, pa formirati kuglice ili ježiće. Ukrasiti bademima ili uvaljati u kakao.

Kakao se ne preporučuje osobama koje pate od glavobolje, osobama koje su veoma nervozne, kao i onima koji su osetljivi na kofein. 

SAVET  Kada birate čokoladu, izaberite onu sa što većim procentom kakaoa, pošto je takva čokolada najzdravija.

Da li znate da je kakao danas obavezan u ishrani astronauta, pošto organizmu daje veliku količinu energije?

Zdrava čokolada

  • 1 šoljica kakao–putera
  • 2 kašike sirovog kakaoa
  • 1 kašika rogača
  • 2 kašike meda

Puter rastopiti na pari, pa dodati ostale sastojke i mešati dok se ne dobije glatka masa. Sipati u silikonske kalupe i ostaviti u frižideru da se stegne.

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*