Knedle sa šljivama

Da li volite gomboce? Ovaj moja verzija je blago karamelizovana, zbog kokosovog šećera, sa puno krompira i mrvicom brašna. Kokosovo ulje koje sam koristila takodje daje pomalo specifičan ukus. Čekam vaše utiske!

POTREBNO:

  • 1 kg krompira
  • 200 gr brašna
  • 2-3 kašike kokosovog ulja
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • šljive (oko 20 kom)
  • 10 kašika kokosovog šećera
  • 10 kašika prezli
  • 2 kašike kokosovog ulja

PRIPREMA:

Krompir skuvajte, pa lepo ohladite. Ispasirajte ga ručnom pasericom (ako se muti mikserom, bude dosta kremast i onda je lepljiv, pa se teže oblikuje u knedle), dodajte brašno, jaje, kokosovo ulje i prstohvat soli. Formirajte testo.

U tiganj stavite 2 kašike kokosovog ulja, prezle i kokosov šećer. Propržite da malo porumeni, ali pazite da ne izgori.

Stavite vodu u veliku šerpu da provri. Pravite loptice (veličine teniske loptice) sa šljivom u sredini. Spuštajte loptice u provrelu vodu i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu i još 3-4 min nakon toga. Izvadite ih, ocedite, pa stavite u tiganj gde su preprženi šećer i prezle. Uvaljajte knedle, malo prohladite, pa servirajte.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*