Brza varijanta zdravog slatkiša, koji ukusom podseća na kesten pire. Ovu osnovnu verziju možete dopuniti i nekim suvim voćem, ekspandiranim žitaricama ili orašastim plodovima. Meni je ovako najosnovnija nekako najlepša, a kada modifikujem recept, onda dodam malo kakaoa i/ili chia semenke.
POTREBNO:
- 1 konzerva pasterizovane leblebije,
- 50 gr kikiriki putera,
- 5 kašika agave (može i med),
- 3 kašike kokosovog ulja – otopljenog,
- 3 kašike kokosovog proteina (može i neki drugi ili kokosovo brašno kao zamena),
- 1 kašičica ekstrata vanile
PRIPREMA:
Leblebiju ocedite od vode, pa usitnite dobro u blenderu ili seckalici. Dodajte ostale sastojke i mutite dok se ne ujednači. Smesa treba da bude gusta. U kalup stavite providnu foliju i lepo rasporedite smesu. Preko prelijte otopljenu crnu čokoladu (ja sam je sama napravila od kakaoa, kokosovog ulja, kakao putera i agave). Dobro ohladite, pa secite i poslužite.
PRIJATNO!