Mekan, zdrav, neverovatno lepog mirisa, pravi jesenji! Osnova je bundeva, ovsene pahuljice, badem i suncokret. Sve je začinjeno sa malo kokosovog ulja, rogačem, cimetom, medom i kokosovim brašnom. Po želji možete ubaciti još neko suvo voće ili npr vanilu, muskatni orah…
Opcija, odn zamena za med, mogu biti i urme ili javorov ili agava sirup. Umesto suncokreta i badema, možete staviti i neke druge orašaste plodove.
POTREBNO:
- 2.5 šolje sveže rendane bundeve
- 100 gr ovsenih pahuljica
- 1/4 šolje sirovog badema
- 1/4 šolje sirovog suncokreta
- 1/4 šolje kokosovog brašna
- 1 kašičica rogača
- 1/2 kašičice cimeta
- 5 kašika kokosovog ulja – otopljenog
- 3 pune kašike meda (može i više ako volite mnogo slatko)
PRIPREMA:
Uključite rernu na 180 stepeni.
U seckalici usitnite suncokret i badem.
U izrendanu bundevu dodajte sve sastojke i lepo izmešajte.
Na pleh stavite papir za pečenje, pa rukama pravite kolačiće i spuštajte ih na papir. Pecite oko 25-30 min. Ako je temperatura previše jaka, posle 10 min, smanjite na 150-160.
Stavite na rešetku da se malo prohlade, pre konzumiranja.
PRIJATNO!