Ovaj kolač možete praviti i sa kruškama i sa dunjama i sa šargarepom, bundevom… Možete dodati cimet, vanilu, muskatni orah, karanfilić… Umesto ovsenih pahuljica, mogu i ječmene, ali i neko brašno po želji.
Ukoliko želite da od običnog kolača napravite malo zanimljiviju verziju, onda ga poslužite uz sir u koji ste dodali med i malo limuna. Upravo od toga je i ovaj Snupi na tanjiru.
POTREBNO:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1/2 šolje sirovog badema
- 1/2 šolje pečenog lešnika
- 1/2 praška za pecivo
- 2 jaja
- 1 šolja jogurta
- 10 kašika agave
- 5 kašika kokosovog (ili nekog drugog ulja)
- prstohvat soli
- 2 jabuke – sitno iseckane
- DODATAK: 2-3 kašike neutralnog sira, 3 kašike agave, 1 kašika limunovog soka
PRIPREMA:
Uključitet rernu na 180 stepeni.
U seckalici usitnite ovsene pahuljice, badem i lešnik, pa dodajte prašak z apecivo. U posebnoj činiji umutite 2 jaja (samo viljuškom ili žicom, ne treba mikserom), dodajte prstohvat soli, otopljeno kokosovo ulje, agavu i jogurt. Jabuke oljuštite i iseckajte, pa dodajte u smesu. Na kraju umešajte orašaste plodove sa ovsenim pahuljicama. Sve razlijte u kalup, u koji ste predhodno stavili papir za pečenje.
Pecite 30 min, izvadite da se lepo ohladi, pa tek onda secite. Ukoliko se seče toplo, može biti gnjecavo i smesa će se lepiti za nož. Zato je potrebno da se lepo ohladi.
Servirajte samostalno ili uz fil od sira, agave i limuna.
PRIJATNO!
2 Comments