Kolač sa jabukama i lešnikom

Brzi kolač bez šećera. Zdravo i ukusno, super pogodno za užinu, mada može biti i lepa večera. Birajte i drugo voće, a dobar izbor može biti i rendana šargarepa. Kolač zasladite medom, agavom, kokosvim šećerom, stevijom…

Ja često volim ovaj kolač da pojedem i za doručak, odlično se slaže uz kafu ili npr neki ceđeni mix.

POTREBNO:

  • 2 jaja
  • 1 šolja raženog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/2 šolje pečenog lešnika
  • 5-6 kašika agava sirupa
  • 5-6 kašika kokosvog ulja
  • 1 veća izrendana jabuka
  • 1 šolja jogurta
  • vanila, cimet – opciono i po želji i ukusu

PRIPREMA:

Uključite rernu na 180 stepeni.

Umutite jaja (viljuskom), pa dodajte otopljeno kokosovo ulje, agavu i jogurt. Usitnite lešnik na željenu veličinu, pa dodajte u smesu sa jajima. Umešajte brašno i prašak za pecivo, pa na kraju dodajte rendanu jabuku. Po želji možete staviti malo vanile ili cimeta.

Razlijte smesu u kalup ili korpice za mafine i pecite oko 25-30 min. Podjednako su ukusni i topli i hladni.

Dok su još topli, možete ih poslužiti i uz kuglu sladoleda.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*