Brzi kolač bez šećera. Zdravo i ukusno, super pogodno za užinu, mada može biti i lepa večera. Birajte i drugo voće, a dobar izbor može biti i rendana šargarepa. Kolač zasladite medom, agavom, kokosvim šećerom, stevijom…
Ja često volim ovaj kolač da pojedem i za doručak, odlično se slaže uz kafu ili npr neki ceđeni mix.
POTREBNO:
- 2 jaja
- 1 šolja raženog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1/2 šolje pečenog lešnika
- 5-6 kašika agava sirupa
- 5-6 kašika kokosvog ulja
- 1 veća izrendana jabuka
- 1 šolja jogurta
- vanila, cimet – opciono i po želji i ukusu
PRIPREMA:
Uključite rernu na 180 stepeni.
Umutite jaja (viljuskom), pa dodajte otopljeno kokosovo ulje, agavu i jogurt. Usitnite lešnik na željenu veličinu, pa dodajte u smesu sa jajima. Umešajte brašno i prašak za pecivo, pa na kraju dodajte rendanu jabuku. Po želji možete staviti malo vanile ili cimeta.
Razlijte smesu u kalup ili korpice za mafine i pecite oko 25-30 min. Podjednako su ukusni i topli i hladni.
Dok su još topli, možete ih poslužiti i uz kuglu sladoleda.
PRIJATNO!