Vidite ovu ručicu na slici? Nije mi ni dozvolila da sredim dekoraciju za slikanje 🙂 Keksići su nestali brzinom svetlosti! A i kako da ne nestanu?! Mekani, a hrskavi, puni badema, suncokreta i indijskog oraha. Sve začinjeno ukusnim i sočnim mangom!
Za pripremu, sa sve pečenjem vam treba 20-25 min! A, da se pojede i manje od toga 🙂
Jedva čekam da krenu breskve i kajsije, pa da isprobam varijantu i sa tim voćem!
POTREBNO:
- 1/2 šolje sirovog badema
- 1/2 šolje sirovog indijskog oraha
- 1/2 šolje sirovog suncokreta
- 4-5 kašika agava sirupa
- 1/2 zrelog manga
PRIPREMA:
Uključite rernu na 170 stepeni.
U seckalicu stavite badem, suncokret i indijski orah. Mutite (meljite) dok se sve ne usitni, da bude kao krupno mleveno brašno. Dodajte agavu i mango, pa nastavite sa mućenjem dok se sve ne ujednači.
U pleh stavite papir za pečenje, pa kašikom stavljajte keksiće. Možete ih malo oblikovati i vlažnim rukama.
Pecite 12-15 min. Čim počnu da rumene gotovi su.
Izvadite na rešetku da se ohlade. (kod nas nisu uspeli ni da se ohlade, odmah su pojedeni)
PRIJATNO!