Kolačići bez šećera, brašna i jaja

Vidite ovu ručicu na slici? Nije mi ni dozvolila da sredim dekoraciju za slikanje 🙂 Keksići su nestali brzinom svetlosti! A i kako da ne nestanu?! Mekani, a hrskavi, puni badema, suncokreta i indijskog oraha. Sve začinjeno ukusnim i sočnim mangom!

Za pripremu, sa sve pečenjem vam treba 20-25 min! A, da se pojede i manje od toga 🙂

Jedva čekam da krenu breskve i kajsije, pa da isprobam varijantu i sa tim voćem!

POTREBNO:

  • 1/2 šolje sirovog badema  
  • 1/2 šolje sirovog indijskog oraha
  • 1/2 šolje sirovog suncokreta
  • 4-5 kašika agava sirupa
  • 1/2 zrelog manga

PRIPREMA:

Uključite rernu na 170 stepeni.

U seckalicu stavite badem, suncokret i indijski orah. Mutite (meljite) dok se sve ne usitni, da bude kao krupno mleveno brašno. Dodajte agavu i mango, pa nastavite sa mućenjem dok se sve ne ujednači.

U pleh stavite papir za pečenje, pa kašikom stavljajte keksiće. Možete ih malo oblikovati i vlažnim rukama.

Pecite 12-15 min. Čim počnu da rumene gotovi su.

Izvadite na rešetku da se ohlade. (kod nas nisu uspeli ni da se ohlade, odmah su pojedeni)

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*