Hrana koja bi kod nas u kući mogla svakoga dana da se jede je riba. Medju omiljenima su nam losos pastrmka, orada i skuša. A, uz ribu šta drugo, nego krompir salata. Ova sa slike je malo drugačija, zbog paprike i zelja.
Pre recepta za salatu, evo kako spremamo losos prastrmku:
📌 Očišćene filete stavite u pleh na papir za pečenje
📌 u šoljici pomešajte maslinovo ulje, suve začine i ruzmarin
📌 premažite ribu ovom mešavinom, pospite morskom solju i svežim peršunom
📌 pecite oko 30 minuta na 200 stepeni
📌 po želji, dodajte i kolutove limuna pre pečenja na ribu
Što se salate tiče, postupak je sledeći:
📌 oljuštite i skuvajte 4-5 krompira, pa ih prohladite i iseckajte na kockice
📌 dodajte 1 iseckanu crvenu papriku, malo iseckanog svežeg peršuna, so i sok 1/2 limuna
📌 na 2 kašike maslinovog ulja propržite 2-3 iseckana čena belog luka
📌 dodajte jednu vezu zelja, predhodno opranog i iseckanog
📌 dodajte malo soli i pržite dok višak vode ne ispari
📌 smesu dodati krompiru i sve promešati
📌 po ukusu, dodati još malo maslinovog ulja i soli
PRIJATNO!