Kombinacija orašastih plodova sa urmama kao kora, grčki jogurt kao ledeni deo u sredini i na vrhu borovnice i jagode. Ko bi tome odoleo!? Nema šećera, nema brašna, samo zdravi sastojci i puno razloga za uživanje!
Svaki od ovih delova se može jesti i zasebno, kora u vidu nekih kuglica ili štanglica, srednji – beli deo, kao sladoled i naravno voće.
Umesto lešnika, može staviti i bademe ili orahe, a i voće na vrhu, može biti bilo koje, u svežem ili zamrznutom obliku!
POTREBNO:
KORA:
- 1/2 šolje pečenih lešnika
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 10 svežih urmi
- 2 kašike kokosovog ulja – otopljenog
SLADOLED DEO:
- 1 grčki jogurt (od 250 ml)
- 1-2 kašike agava sirupa
- 1-2 kašike kokosovog ulja – otopljenog
VOĆE:
- jagode
- borovnice
PRIPREMA:
U seckalicu (procesor) stavite lešnike i ovsene pahuljice, pa mutite dok se sve ne usitni. Dodajte ostale sastojke i nastavite sa mućenjem dok se ne ujednači.
U kalup za mafin stavite papirnu korpicu, pa lepo rasporedite ovu masu (okvirno 4-6 kom ćete dobiti). Ukoliko vam se ruke lepe, pokvasite ih, lakše ćete oblikovati smesu u korpici.
U procesor stavite sve sastojke za sladoled sloj i mutite da se sve izmeša. Napunite korpice, pa stvite u zamrzivač na 60 min.
Pri serviranju dodajte voće po želji!
PRIJATNO!