Ledeni dezert, bez šećera

Kombinacija orašastih plodova sa urmama kao kora, grčki jogurt kao ledeni deo u sredini i na vrhu borovnice i jagode. Ko bi tome odoleo!? Nema šećera, nema brašna, samo zdravi sastojci i puno razloga za uživanje!

Svaki od ovih delova se može jesti i zasebno, kora u vidu nekih kuglica ili štanglica, srednji – beli deo, kao sladoled i naravno voće.

Umesto lešnika, može staviti i bademe ili orahe, a i  voće  na vrhu, može biti bilo koje, u svežem ili zamrznutom obliku!

POTREBNO:

KORA:

  • 1/2 šolje pečenih lešnika
  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 10 svežih urmi
  • 2 kašike kokosovog ulja – otopljenog

SLADOLED DEO:

  • 1 grčki jogurt (od 250 ml)
  • 1-2 kašike agava sirupa
  • 1-2 kašike kokosovog ulja – otopljenog

VOĆE

  • jagode
  • borovnice

PRIPREMA:

U seckalicu (procesor) stavite lešnike i ovsene pahuljice, pa mutite dok se sve ne usitni. Dodajte ostale sastojke i nastavite sa mućenjem dok se ne ujednači.

U kalup za mafin stavite papirnu korpicu, pa lepo rasporedite ovu masu (okvirno 4-6 kom ćete dobiti). Ukoliko vam se ruke lepe, pokvasite ih, lakše ćete oblikovati smesu u korpici.

U procesor stavite sve sastojke za sladoled sloj i mutite da se sve izmeša. Napunite korpice, pa stvite u zamrzivač na 60 min.

Pri serviranju dodajte voće po želji!

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*