Lepo poslužen obrok uvek će motivisati dete da ga pojede, čak i ako sastojci nisu ono čega bi se klinci “na prvu loptu” uhvatili. Kompletna užina (mafin + mleko), servirana na ovaj način, verujte da će dati rezultat! Probajte, pa javite 🙂
Brašno birajte po želji, a umesto šargarepe, ove mafine možete praviti i od bundeve ili jabuke. Takođe, u testo možete dodati i mlevene ili sitno seckane orašaste plodove.
POTREBNO:
- 170 gr raženog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- prstohvat soli
- 50 ml kokosovog ulja
- 100 – 150 gr rendane šargarepe
- 100 gr jogurta
- 1 jaje
- 80-100 gr meda
- malo cimeta
- sok 1/2 limuna i kašičica meda – opciono za preliv
PRIPREMA:
Na malo kokosovog ulja propržite šargarepu da omekša, dodajte cimet i kašičicu meda i pržite dok ne dobijete kompaktnu masu (gnjecavu i mekanu).
Prohladite smesu.
Rernu uključite na 180 stepeni.
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte smesu sa šargarepom, otopljeno kokosovo ulje, preostali med, jogurt i jaje. Sve lepo izmešajte. Sipajte u kalupe za mafine i pecite oko 20 min.
Pomešajte med i sok limuna i premažite mafine čim ih izvadite iz rerne.
Prohladite ih pre služenja.
PRIJATNO!
4 Comments