Mafini od banane i ovsenih pahuljica

Divni, mekani i sočni mafini, koje možete svakog puta praviti na malo drugačiji način (uz određene izmene ukusa)! Divni su i topli i hladni, a pogodni za užinu, večeru ili doručak. 

Još jedan recept, koji možete prilagođavati svom ukusu i onome što trenutno imate kod kuće. Mi obožavamo ove mafine i pravimo ih veoma često. Što su banane zrelije i mekše, to će kolač biti slađi i ukusniji.

Osnova su banane i ovsene pahuljice, za ostale stvari, pridržavajte se mera, ali po želji menjajte srodne namirnice. Ja obično koristim kamut ili speltino brašno, ali možete staviti i obično belo pšnično brašno. U zavisnosti od toga šta imam kod kuće, stavljam bademe, orahe ili lešnik. Kokosovo ulje, možete zameniti i suncokretovim, a bademovo mleko npr kokosovim, pirinčanim ili običnim kravljim.

Što se šećera tiče, za ovaj recept koristim pravi smeđi šećer, a ponekad i urme. Vi, možete staviti i običan beli. Dakle, sklopite omiljene ukuse i kreirajte divan mafin!

POTREBNO:

PRIPREMA:

  • mera za 12 mafina

Vodu, mleko, chiu i pahuljice stavite u činiju, promešajte i ostavite 30 min.

Uključitet rernu na 180 stepeni.

Izgnječite banane, dodajte ulje i smesu koja je stajala 30 min. Pomešajte brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo i so, pa dodajte masi sa bananom. Sve lepo izmešajte i punite kalup za mafine.

U činiji izmešajte puter, ovsene pahuljice, seckani lešnik, šećer i brašno. Sve lepo izgnječite rukom ili stavite u seckalicu na kratko, da se svi sastojci lepo ujednače (ne treba usitniti previše). Ja obično stavim u seckalicu, da ne prljam ruke 🙂

Dobijenu masu pospite po mafinima koje ste stavili u kalup.

Sve pecite 20-ak minuta.

PRIJATNO!!!

 

 

 

 

Comments are closed.