Musaka ne mora uvek da bude sa krompirom! Moji favoriti su sa tikvicama i paprikom! Isprobajte ovu verziju i uživajte u novim kombinacijama ukusa!
Paprike obožavam u svim oblicima, a ova musaka je dosta brza za pripremanje, a prilično kompletna kao obrok. Čak izgleda i svečano, bar meni 🙂
POTREBNO:
- 9-10 pečenih paprika
- 300 – 400 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crvenog ili crnog luka
- 1/2 praziluka
- 2 čena belog luka
- 2-3 kašike ulja
- 2 šargarepe
- komadić celera
- 3-4 kašike paradajz pirea (opciono)
- 2 jaja
- 1 pavlaka
- 1 šolja mleka
- so, biber, peršun po ukusu
PRIPREMA:
Na ulju propržite luk i praziluk. Dodajte seckanu šargarepu i celer, još malo pržite, pa ubacite i meso. Posle 5 min, dodajte paradajz pire, pustite da se još malo prži i dodajte začine.
Rernu uključite na 180 stepeni.
Podmažite vatrostalnu činiju. Očišćene pečene paprike poređajte po dnu (rastvorite ih, da ne budu duple), pa stavite sloj mesa, pa opet paprike, meso… i tako dok ne potrošite sav materijal. Završite sa slojem od paprika.
Umutite jaja sa pavlakom, dodajte mleko i posolite, pa prelijte musaku.
Ubacite u zagrejanu rernu i pecite 20-25 min.
Služite toplo!
PRIJATNO!