Musaka od pečenih paprika

Musaka ne mora uvek da bude  sa krompirom! Moji favoriti su sa tikvicama i paprikom! Isprobajte ovu verziju i uživajte u novim kombinacijama ukusa!

Paprike obožavam u svim oblicima, a ova musaka je dosta brza za pripremanje, a prilično kompletna kao obrok. Čak izgleda i svečano, bar meni 🙂

POTREBNO:

  • 9-10 pečenih paprika
  • 300 – 400 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crvenog ili crnog luka
  • 1/2 praziluka
  • 2 čena belog luka
  • 2-3 kašike ulja
  • 2 šargarepe
  • komadić celera
  • 3-4 kašike paradajz pirea (opciono)
  • 2 jaja
  • 1 pavlaka
  • 1 šolja mleka
  • so, biber, peršun po ukusu

PRIPREMA:

Na ulju propržite luk i praziluk. Dodajte seckanu šargarepu i celer, još malo pržite, pa ubacite i meso. Posle 5 min, dodajte paradajz pire, pustite da se još malo prži i dodajte začine.

Rernu uključite na 180 stepeni.

Podmažite vatrostalnu činiju. Očišćene pečene paprike poređajte po dnu (rastvorite ih, da ne budu duple), pa stavite sloj mesa, pa opet paprike, meso… i tako dok ne potrošite sav materijal. Završite sa slojem od paprika.

Umutite jaja sa pavlakom, dodajte mleko i posolite, pa prelijte musaku.

Ubacite u zagrejanu rernu i pecite 20-25 min.

Služite toplo!

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*