Najdivniji i najzdraviji hleb!

Uveče napravite hleb, ujutru na brzinu ispržite tikvice ili papriku ili jaje ili piletinu i imaćete savršeno zdrav doručak za poneti, kako za vas, tako i za decu! A, šta ima u hlebu? Sve zdravo i hranljivo: badem, lešnici, suncokret, golica, lan, susam i maslinovo ulje. 

I ovde možete kombinovati semenke koje volite. Hleb možete praviti i u slatkoj varijanti, samo izostavite so, dodajte 1-2 kašike žutog šećera ili meda ili agave i ubacite malo brusnice ili suvog grožđa.

POTREBNO:

  • 2 jaja
  • 100 gr sirovog suncokreta 
  • 50 gr sirove golice
  • 50 gr lanenih semenki
  • 30 gr lešnika
  • 30 gr badema
  • 20 gr susama
  • 2 kašike mekinja (može i speltino ili neko dr zdravo brašno)
  • 7-8 kašika maslinovog ulja
  • 200 ml provrele vode
  • so po ukusu

PRIPREMA:

Uključite rernu na 180 stepeni.

U seckalici usitnite suncokret, golicu, badem i lešnik (ne mora da bude previše sitno). Dodajte lan, susam, so  i mekinje (ili brašno). Sipajte maslinovo ulje i vodu, sve izmešajte i na kraju ubacite 2 jaja. Lepo sjedinite masu i stavite u kalup za hleb (ili neki pleh) u kome je papir za pečenje. Pecite 50 – 60 min.

Ispečen hleb ostavite u kalupu da se ohladi pre sečenja i serviranja.

PRIJATNO!

 

 

3 Comments

  1. Pingback: Ručak za 10 min – Veseli zalogaji

  2. Pingback: Salata sa kukuruzom, mladim lukom i karijem – Veseli zalogaji

  3. Pingback: Namaz od badema i suncokreta – Veseli zalogaji

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*