Brzinski namaz koji možete napraviti za nepunih 60 sekundi. Nije baš preporučljiv u jutarnjim satima kada izlazite iz kuće (zbog belog luka), ali sa druge strane, upravo će vas taj sastojak štititi od prehlada tokom zismkih dana!
Ovaj super namaz možemo nazati i namazom “otvorenog” tipa, pošto mislim da ga ni ja nikada nisam napravila dva puta na isti način. Uvek možete dodati nečega više ili manje ili ubaciti neki novi sastojak. Osnova je uvek ista: mladi beli sir ili pavlaka, plus 1-2 čena belog luka.
POTREBNO:
- 100 – 150 gr mladog belog sira (može i sremski sir ili pavlaka)
- 1-2 čena belog luka (sitno iseckanog)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kuvano jaje (opciono)
- 1/2 kašičice senfa (opciono)
- malo mirođije ili peršuna
- so i biber po ukusu
PRIPREMA:
Sve sastojke staviti blender ili seckalicu i mutiti dok se masa ne ujednači. Čuvati u frižideru najduže 2 do 3 dana.
Mi smo naš namaz dekorisali listom crvenog kupusa, od kojeg smo napravili ovog strašnog pauka.
PRIJATNO!