Umesto nezdravih suvomesnatih proizvoda, počnite da praktikujete pripremu zdravih namaza i porblemi u vezi sa doručkom i večerom biće rešeni za čas! Namaz od šampinjona može stajati u frižideru 2-3 dana i čak je i ukusniji kada malo “odleži”!
Lovačke šnicle i grilovane pečurke, su svima poznati recepti za pripremu šampinjona. Probajte i ovaj zanimljiv recept. Odlična varijanta je da namaz služite na prepečenom tostu ili francuskom hlebu, kao bruskete, uz nekoliko listića peršuna. Izgledaće jako dekorativno, a uz malo više bibera i ukus će biti veoma pikantan!
Kada pripremate za decu, preskočite biber il ga stavite samo u tragovima.
POTREBNO:
- 250 gr šampinjona
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 -2 kašike pavlake
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika kečapa
- so i biber po ukusu
- peršun (opciono)
PRIPREMA:
Pečurke operite, pa iseckajte i dinstajte zajedno sa crnim i belim lukom. Pred kraj, dodajte so, biber i peršun, pa ostavite da se prohladi.
U blender ili seckalicu stavite izdinstane pečurke, pavlaku, kečap i senf i blendirajte dok se sve ne ujednači. Rashladite pre služenja.
Odlično je paštetu služiti na tostiranom hlebu!
PRIJATNO!