Ovas i kivi, super zdrav doručak

Volite slatko? Nikakav problem, slatko može da bude super opcija i za doručak! Ovsene kaše su pravi izbor za decu, pošto organizmu daju energiju, a mozak podstiču da bude efikasniji. Dakle, pred kontrolni, deci obavezno dajte da pojedu jednu ovsenu kašu 🙂

Pošto su mi deca još mala, a kako otvore oči traže da jedu, obično uveče smislim šta ćemo ujutru za doručak i uglavnom se potrudim da to što sam izabrala bar do pola i pripremim. Kaše od celog zrna ovsa su super prava stvar i često ih pravim. Mlađa ćerka voli da ih jede i u slanoj varijanti, dok starija prihvata samo slatku verziju.

Ovas uveče potopite u vodu, a ujutru čim iskočite iz kreveta, stavite ga da se skuva (potrenbno je 20 min) i doručak će biti spreman taman dok se umijete i operete zube 🙂

POTREBNO:

  • 1/2 šolje ovsa (preliti vodom i ostaviti da odstoji celu noć) 
  • šaka sirovog badema (mleveni ili sitno seckani)
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 2 kašike chia semenki (potopite ih u 3-4 kašike vode dok se ovas kuva)
  • med po ukusu (može i javorov ili agava sirup)

PRIPREMA:

Odstojali ovas stavite u šerpu i nalijte troduplom količinom vode. Od vrenja, kuvajte još 20 min. Ostavite da odstoji 5-10 min, pa odlijte višak vode (ovas će upiti još malo vode pri stajanju). Ako žurite, ovaj korak preskočite.

Po želji, štapnim mikserom možete smesu još malo usitniti. Ja to ne radim, super mi je ukus celog zrna pri jelu. Dodajte badem, kokosovo ulje, chiu i med i sve lepo izmešajte.

Po želji dodajte suvo ili sveže voće. Naš izbor je bio kivi!

PRIJATNO!

 

 

Comments are closed.